tgs Elskade Edith * Hyena's courageous Iroko

parning November  2024
leverans tidig vår 2025


TGS   E l s k a d e  E d i t h 

HD A / AD 0
LTV 0
Spondylos 0
DM free
SDCA 1 fri & SDCA 2
Fulltandad
MR 1 fri 
58 cm hög 
26 kg 
MyDogs DNA 
Känd mental status , 1 :a skott
GK inträdes prov patrullhund
GK BH / VT 
Mamma till TGS I kull , se statistik 

H y e n a ' s   C o u r a g e o u s   I r o k o 
HD A
AD 0
Spondylos 0
LTV 0
DM free
SDCA 1 & 2 free
Embark DNA test 
Fulltandad
Jobbar som security patrol Dog i nederländerna 

Edith kommer ur min E kull , en tik med en härlig arbetsmoral och ett hjärta av guld - en stabil ,godmodig och öppen tik som tar sig an omvärlden med stor nyfikenhet och bra mod . Olika  typer av miljöer ,höjder , underlag , hektiska som lugna, är hon utsatt för från liten till äldre , och har visat sig hantera dem mycket bra . Edith är en bra problemlösare vilket hon redan i valplådan visade , hon kan ta på sig tänkar mössan ,har bra energi men lägre stress - hundar som Edith som kan gå från 0 - 100 och från 100-0 är fantastiska att få uppleva och allt blir så mycket enklare i vardag om hunden har en förmåga att enkelt vara en familjehund då det krävs och snabbt switcha till arbete då man ber dem . Hundar med höga energier och som är snabba i tanken måste ha förmågan att sortera intryck , detta är en av Ediths fina styrkor.

Edith är en cool brud och kan vara lite  "stubborn"  på ett charmig vis , hon har självsäkerhet och är mycket belastningsbar . Hon ligger högt i sin bytesdrift och födodrift vilket hon också nedärvt till sina avkommor .  I -kullen som Edith är mamma till är strax 2 år och jag är otroligt nöjd med dem - inte bara att det att de är friska , är & ser fysiskt starka ut , de har också en mycket fin arbetsmoral där utvärderingar visar bra avreaktioner , inga rädslor ,inga skotträdslor och bra mod . Hennes avkommor har precis som Edith och hennes syskon en stor bytesdrift ,dominans och bra skärpa och försvar - de jobbar i dag i /mot tjänst ,IGP , bruks spår och räddning . 

Edith precis som många av hennes syskon har hårda angrepp och fina bett , bra växlingar ,skall och de gillar den sociala fighten med figurant. 

Logan , som är hans tilltalsnamn, har jag valt då han har samma karaktär i mycket som vad Bratt har som jag använda till Ediths förra kull ( Bratt är polishund i USA )  . En hane med tyngd både fysiskt och mentalt , en dominant hane som är modig , öppen och stabil med en enorm kraft och seriositet  i sitt arbete . Han är välkänd för sina angrepp , klara skalle, hårda bett och belastbarhet i sitt arbete . Logan jobbar som security Dog i nederländerna och för arbetet krävs nerver ,mod ,stabilitet och en relativt  hård hund . Han är mycket miljöstark , socialt neutral i vardag och lever med familj och andra djur . Han är vänlig men mindre intresserad av främlingar. Logan har en stamtavla som tilltalar mig där vi ser en röd tråd av hundar som är och har nedärvt bra nerver,mod , starka bett ,miljöstyrka tillsammans med mycket starka sök och spårhundar .

Logan och hans syskon är också, precis som E kullen , 100% hälsoutvärderade med mycket goda resultet . Jag har en god inblick i syskonen och deras arbete  där alla utom 1 hund är aktiva tjänste eller sporthundar. 

Han är en kompakt , kraftfull hane med vackra färger , stark rygg och bra vinklar.

Valparna kommer lämpa sig för sport och tjänst.

Läs gärna mer om hur vi lever med och förbereder våra valpkullar för ”vuxenlivet ” 

Vi har krav på våra valpköpare precis som du ska ha på din uppfödare - söker du en aktiv uppfödare , ett härligt kennelgäng och valp för sport eller praktiskt arbete , då är du välkommen att kontakta oss. 

Parning 2025
TGS high Hope & Styx MER INFO KOMMER 

Parning årsskiftet 25/26

tgs I'M Ix & MER INFO KOMMER