A V E L S M Å L 

Våra avelsmål , är högst enskilda & indviduella , beroende på vilken kombination vi står inför . Vad som är målet med den ena kullen kan vara helt fel för den andra !

Vad som dock är gemensamt för alla våra avelsdjur är att vi aldrig medvetet avlar på djur med fysiska /psykiska, defekter /sjukdomar . Alla våra avelsdjur & de kullar de kommer ur  , ska vara skottfasta & välutvärderade kullar- vi jobbar för att bevara rasen  som stark & frisk arbetshund med fokus på sport & tjänst .


Följsamhet , hög anpassningsförmåga , bra social / jaktkamplust  & trygga bett är egenskaper jag värdesätter hos den arbetande individen . Lättstartade hundar med mycket drifter är hundar som behöver kunna sortera /anpassa sig  utifrån situationen de står i - en strävan är därför att få fram hundar med bra sorteringsförmåga  och som kan hantera sin energi . Vi jobbar hela tiden i avelarbetet för att förebygga att rädslor - sociala , ljud och  miljörädslor ,inte ska få fotfäste i våra linjer . Kullar å individer vi använder i avelsarbetet vill vi ska ha bra avreaktioner och en stor nyfikenhet . 

En stark arbetshund grundar sig inte bara på en god mentalitet ,utan även att få vara frisk - vår strävan är att inte använda avelsdjur som är, eller kommer ur kullar ,som är belastade med en bredd av  defekter eller ärftliga sjukdomar som omöjliggör ett aktivt liv för hunden . 

Vi söker dig som söker hunden med det lilla extra i arbete - för sport & Tjänst !

Vi vill att du  har krav på oss -  vi har krav på dig som valpköpare!

MH vid 12 månader - vi hjälper dig !
MT från 24 månader
Röntgen av armbågar /höfter/ rygg LTV  12-18 månader
Att du aktivt deltar på våra läger/träffar i mån av tid 
Ditt mål med dit valp köp ska vara att tävla/jobba, med hunden .
Att du regelbundet rapporterar utveckling
Alla sjukdomar /skador vill vi kommer till vår vetskap - finns vet.pr. önskar vi kopia.
Ärlighet & en öppen dialog .

Våra avelstikar är trygga tikar som är duktiga fostrare och starka föderskor - bra krystvärkar , stark sexualdrift tillsammans med ett fint språk med andra hundar och valpar , är väldigt viktigt för mig som uppfödare. Vi lägger ned mycket tid tillsammans med våra valpkullar och vi testar dem i deras olika egenskaper både i flock men också mycket enskilt , just för att finna rätt individ för rätt mål & hem . Alla valpar föds upp i hemmiljö och lever med oss och de vuxna hundarna . Valparna utsätts för olika typer av ljud, miljöombyten , underlag , åka bil , skogen , fält - vi kikar på dem i hinderbanor , under belastningar i leken , hur de är socialt , dominans , bett kvalite , matdriv och föremålsintressen - vi känner våra valpar mycket väl då de flyttar !