Mina erfareneheter


Tidigare uppfödning i Demefinezz regi 
Min strävan är en öppen syn på hundvärldens alla ”metoder” & inlärningstänk –  är instruktören  & uppfödaren som hela tiden suktar efter nya kunskaper oavsett om jag lyssnar på en VM förare eller någon i min träningsgrupp . Jag älskar kontakten med nya människor , att få lära och lyssna men också att få ge och hjälpa.

Att ha tävlat och varit aktiv uppfödare under så många år nu , har gett mig insikten att det inte är meriter som gör en bra instruktör eller uppfödare – möjligen ger många meriter , en duktig hundförare  …men att lära ut , coacha & hjälpa folk att hjälpa sina egna hundar , är en helt annan gåva . Likaså förmågan att , i avelsarbetet , jobba fram starka hundar mentalt och fysiskt - detta gör man inte genom att enkelt ta de mest meriterade djuren och sammaföra dem , meriter nedärvs inte . Det är ett gediget arbete , ständigt söknade och lärande om linjer , individer tillsammans med goda samarbeten inom rasen .

Under mina 25 år som aktiv tävlande har jag tävlat på högst nivå i lydnad , bruks och IGP  – min första RR tik var nr 2 i Sverige att ta första pris i elitklass . Vi har även deltagit på VM där vi vann vår klass , jag och min dåvarande tävlingshund Besten.

Trots mina 20 år som aktiv instruktör inom SBK  så har jag fått den största kunskapen genom alla  privata  ekipage/ grupper  jag hjälpt ,omplaceringar, valpkullar   & min egen träning med mina hundar .

Jag tror på en stark grundplatta i relationen , en relation som blivit prövad & där man gått igenom utmaningar & svårigheter tillsammans – man har hittat lösningar , skapat trygghet & tydlighet & man litar på varandra . Kunskap om sin egen hund & dess egenskaper är viktigt för mig eftersom jag tror på att felinlärning eller då hunden utvecklar egna "olater" , är just pga. att ägaren ej har tillräcklig kännedom om sin hund & vad hundar  kan åstadkomma om man inte lyfter , dämpar , ramar in tillsammans med att ge sin hund den fysiska aktiviering den har ett behov av . Jag använder mig av klicker , target likväl som jag kan använda mig av att helt enkelt visa hunden till utförande – allt beror än en gång på vilken typ av hund & vilken typ av förare , jag arbetar med ,samt vilken situation vi står inför eller i . Att känna sin hund är A & O för att skapa framgång.

Precis som i alla andra relationer vi vill utveckla & bevara , så måste även våran relation till vår hund , vårdas  – i hundens fall så är det viktigt för mig med en väl stimulerad hund – dvs. att hunden är mentalt aktiverad regelbundet …detta försätter inte bara hundens sinnes stämning i en , oftast , god nivå , utan främjar oftast samarbetet  också - därför säljer jag också bara hundar för arbete där det finns ett tydligt mål hos hundföraren  .
Jag formar mina hundar mycket genom leken – där lär vi oss kommunicera , koncentrera , regler , förbud , ordförståelse , samarbete . I leken kan jag lätt utmana & utveckla & eftersom jag alltid har en morot & belöning .

Jag brinner för rasen  jag föder upp , för det enskilda ekipagets utveckling . Jag älskar sammanhållningen vi tillsammans kan skapa i hundvärlden och  i vår kennelverksamhet , den är en viktig nyckel till framgången för varje ekipage , att just känna sig omgiven av omtanke & hjälpsamhet . 

Min uppfödning och mina hundar är inte en hobby , det är en livsstil jag valt att leva till 100% 

 Allmänlydnads instruktör SBK
Tävlingslydnadsinstruktör SBK
Spårutveckling SBK
SWDI - hårda spår
Problemhunds utveckling – Jan Gyllensten , hundkompetens.
Hundens mentalitet i tävling & vardag – Jan Gyllensten , hundkompetens.
Hundens mentalitet i tävling & vardag  – Jan Gyllensten , hundkompetens.
Uppfödning av rottweiler i Demefinezz kennel regi
Kursverksamhet för lokalklubb valp , allmänlydnad , grund & tävlingslydnad
Intensiv kurser i lek , relation , aktivering & inkallning.
Tävlat i  elitspåret 
Tävlat i våra olika lydnadsklasser  med olika hundar  – Astra LP i elit , Gry elit , Inez klass III
Tävlat & tränat sök under många år
Tävlat /tävlar IGP 1-3 
Gått flertalet ledarskapsutvecklingskurser – innehåll : konsten att ge & ta feedback , värdet i att arbeta med mål & uppföljningar , olika kommunikations nivåer , hur vi människor fungerar under stress , press & i grupper  .
Mental figurant

Etologi föreläsningar
Coachat enskilda problemekipage under flera år
Coachat flera smågrupper privat
Hanterat & arbetat med individer med utvecklade problembeteenden så som - aggressioner mot andra hundar , sociala osäkerheter , hanteringsproblem , resursförsvar , "låsningar" i samband med föremålshantering , stress hantering .