tgs Elskade Edith * Hyena's courageous Iroko

parning mars/april
leverans augusti/ september


TGS   E l s k a d e  E d i t h 

HD A / AD 0
LTV 0
Spondylos 0
DM free
SDCA 1 fri & SDCA 2
Fulltandad
MR 1 fri 
58 cm hög 
26 kg 
MyDogs DNA 
Känd mental status , 1 :a skott
GK inträdes prov patrullhund
GK BH / VT 
Mamma till TGS I kull , se statistik 

H y e n a ' s   C o u r a g e o u s   I r o k o 
HD A
AD 0
Spondylos 0
LTV 0
DM free
SDCA 1 & 2 free
Embark DNA test 
Fulltandad
Jobbar som security patrol Dog i nederländerna 

Edith kommer ur min E kull , en tik med en härlig arbetsmoral och ett hjärta av guld - en stabil ,godmodig och öppen tik som tar sig an omvärlden med stor nyfikenhet och bra mod . Olika  typer av miljöer ,höjder , underlag , hektiska som lugna, är hon utsatt för från liten till äldre , och har visat sig hantera dem mycket bra . Edith är en bra problemlösare vilket hon redan i valplådan visade , hon kan ta på sig tänkar mössan ,har bra energi men lägre stress - hundar som Edith som kan gå från 0 - 100 och från 100-0 är fantastiska att få uppleva och allt blir så mycket enklare i vardag om hunden har en förmåga att enkelt vara en familjehund då det krävs och snabbt switcha till arbete då man ber dem . Hundar med höga energier och som är snabba i tanken måste ha förmågan att sortera intryck , detta är en av Ediths fina styrkor.

Edith är en cool brud och kan vara lite  "stubborn"  på ett charmig vis , hon har självsäkerhet och är mycket belastningsbar . Hon ligger högt i sin bytesdrift och födodrift vilket hon också nedärvt till sina avkommor .  I -kullen som Edith är mamma till är strax 2 år och jag är otroligt nöjd med dem - inte bara att det att de är friska , är & ser fysiskt starka ut , de har också en mycket fin arbetsmoral där utvärderingar visar bra avreaktioner , inga rädslor ,inga skotträdslor och bra mod . Hennes avkommor har precis som Edith och hennes syskon en stor bytesdrift ,dominans och bra skärpa och försvar - de jobbar i dag i /mot tjänst ,IGP , bruks spår och räddning . 

Edith precis som många av hennes syskon har hårda angrepp och fina bett , bra växlingar ,skall och de gillar den sociala fighten med figurant. 

Logan , som är hans tilltalsnamn, har jag valt då han har samma karaktär i mycket som vad Bratt har som jag använda till Ediths förra kull ( Bratt är polishund i USA )  . En hane med tyngd både fysiskt och mentalt , en dominant hane som är modig , öppen och stabil med en enorm kraft och seriositet  i sitt arbete . Han är välkänd för sina angrepp , klara skalle, hårda bett och belastbarhet i sitt arbete . Logan jobbar som security Dog i nederländerna och för arbetet krävs nerver ,mod ,stabilitet och en relativt  hård hund . Han är mycket miljöstark , socialt neutral i vardag och lever med familj och andra djur . Han är vänlig men mindre intresserad av främlingar. Logan har en stamtavla som tilltalar mig där vi ser en röd tråd av hundar som är och har nedärvt bra nerver,mod , starka bett ,miljöstyrka tillsammans med mycket starka sök och spårhundar .

Logan och hans syskon är också, precis som E kullen , 100% hälsoutvärderade med mycket goda resultet . Jag har en god inblick i syskonen och deras arbete  där alla utom 1 hund är aktiva tjänste eller sporthundar. 

Han är en kompakt , kraftfull hane med vackra färger , stark rygg och bra vinklar.

Valparna kommer lämpa sig för sport och tjänst.

Läs gärna mer om hur vi lever med och förbereder våra valpkullar för ”vuxenlivet ” 

Vi har krav på våra valpköpare precis som du ska ha på din uppfödare - söker du en aktiv uppfödare , ett härligt kennelgäng och valp för sport eller praktiskt arbete , då är du välkommen att kontakta oss. 

tgs forever fexa * Hop River's Freddy krueger.

parning juni 2024. leverans okt 2024
 


TGS  F o r e v e r   F e x a 

HD / AD UA  ( 100 % UA syskon  på HD , AD 1st. med 1/0 övriga 0 )
Rygg Spondylos 0  
Rygg LTV 0  (  100% UA i kull )
DM fri   ( 100% fri i kull )
SDCA fri
kbr/kbr
MDR 1 fri
60 cm hög
30kg 

Certifierad försvarsmaktshund 
MH ,Känd mental status  ( 100% utvärderad kull )

MT 265 p !! Bedömning nedan ( +3 är max och "idealiskt ")
Socialitet - Mycket socialt trygg + 3
Social kamplust- måttlig + 3
Jaktkamplust - Stor + 3
Aggression - Visar måttlig aggression + 3
Försvarslust - Måttlig + 3
Temperament - Ändamålsenliga engagerad + 3
Nerver - Nervfast +2
Minnesbilder - Visar enstaka minnesbilder, utan undvikande beteende + 3
Drivkraft / mod - Mycket stor + 3
Skottfasthet - Skottfast

F E X A Kommer ur min F kull , en mycket stark kull mentalt och på hälsa där det är 100% fria höfter , 1 hund med 1/0 på AD resten är 0 , alla är LTV 0 , 100% DM N/N . Trots sin ännu unga ålder så är flertalet redan godkända och ute i jobb som tjänstehundar ,räddningshund ,narkotikasökhund och även IGP . Se mer under kullstatistik på hemsidan.

F E X A är en fantastisk tik och precis som sina syskon besitter hon en öppenhet och trygghet som är värdefull i dagens samhälle det där ställs stora krav på våra hundar . Hon är stabil utan att förlora energi i sitt arbete . Fexa är en modig tik med fina allvarsbitar,och en stor dominans .  Hon  är tunga i kamp och tillkämpandet och har trygga , djupa och hårda bett .F kullen är miljöstarka och kanske mest kända för sina fantastiska näsor i spår & sökarbetet tillsammans med en naturligt stor uthållighet och belastningsbara för omgivningar , så som tuffare miljöer och terränger . 

FEXA har en stark spårdrift med en djup naturlig nos och en hög koncentration. Hon är socialt 100% stabil och öppen, kan hanteras av alla . Fexa har en mycket fin förmåga att sortera ,bra nerver och förmåga att snabbt anpassa sig . Hon och syskon har fina, naturliga apporteringsanlag . 

H o p  R i v e r 's  F r e d d y  k r u e g e r

HD A
AD 0
Spondylos 0
LTV 0
DM +/-
SDCA 1 & 2 fri 
64 cm 
34 kg

BH /VT Godkänt 
Tränas mot start i IGP 

Freddie har jag valt  pga. hans mycket intressanta stamtvla  men sedan också pga.hans karaktär - en "bamse"  i vardag med stort ,tryggt hjärta och en krigare i arbete. Han lever till vardags i familj med andra hundar och är trygg i sin kommunikation med två, likväl som fyrbenta. Stabil och hetsar inte upp sig i onödan. Freddie har en stor bytesdrift och fantastiska bett , han gillar den sociala fighten och har otroliga angrepp. I Freddie finns det, precis som i Fexa ,fina allvarsbitar .

Kombinationen ger oss en mycket låg inavelsgrad så högt upp som 10 led och jag förväntar mig valpar starkare än genomsnittet för rasen i flera egenskaper så som mod , nerver, stabilitet , jakt & social kamplust . Vi tror på miljöstarka och skottfasta  avkommor , tåligare och mer belastningsbara än genomsnittet.

Valparna kommer lämpa sig till all form av tjänst och sport .