Parning januari/februari 2019
Havrevingens Mosa
HD/AD UA ( Kommer ur en kull med bra ledstatistik )
FULLTANDAD
DM FREE
60 CM , 28 KG
BH
MH, SKOTTFAST
IPO I , IPO II , IPO III CERT * 3 
MAMMA till B KULLEN


PARAS MED :

Blixten Av Goldbite
HD/AD UA ( kommer ur 100% helfri kull )
MH, SKOTTFAST ( 100% utvärderad kull )
BH
FULLTANDAD
DM FREE
65 CM , 35 KG
PAPPA TILL våran  B KULLEN &  ALPHAGÅRDENS C kull


Efter mycket sökande av likvärdiga hanar som Blixten , där många har engagerat sig ( TACK ), så har jag nu definitivt bestämt mig för att göra om Mosa & Blixten kombinationen igen - något jag finner en stor trygghet i då jag följt alla B barnen på nära håll & vet deras styrkor kontra svagheter mycket väl . Jag känner även Avelsdjuren & vet att det Mosa behöver det har Blixten , vilket också vi ser i resultatet av B kullen - vi hoppas på att få fler av denna HH Typ i vår D kull - följsamma , intensiva , mycket vänliga hundar med en stor passion för fighten , kampen & leken, där flertalet av dem har otroligt fina , hårda bett ( något som jag själv upplever är bristvara i rasen )  . Både Blixten & Mosa har genetiskt mycket fina apporteringsanlag med målmedvetna gripanden .
Båda med en enorm sök & spårfunktion . 


Det som också utmärker B barnen & även deras föräldrar , är deras koncentrationsförmåga - från 0 till 100 & det är sällan något som stör dem . Det finns skärpa & allvar i föräldradjuren & B kullen , något jag finner mycket tilltalande så länge hundarna har  sorteringsförmåga - D kullen kommer lämpa sig för all form av sport , bruks & tjänst ....
Båda föräldradjuren är tysta i arbete & B barnen är helt tysta ( skriver med detta då det är ngt jag kikar på hos avelsdjuren). Båda föräldradjuren har bra skall! Blixtens trygghet & hans sätt att obekymmrat se på världen gör att vem som helst kan ta honom å gå ut å träna med .
Hundarna kommer efter välmeriterade & välkända KNPV  linjer där vi ser flera av våra , genom tiderna , största hundar !

Mosa & Blixten , Besten finns att klämma , träna & känna på , hemma hos mig.


LÅS MER OM MOSA & BLIXTEN PÅ DERAS SIDOR 

Söker du en holländare för arbete och en uppfödare som finns där i med och motgångar , då är du välkommen att höra av dig ! 
Valparna säljs endast till arbetande hem med tävlingsmål !

Blixten
Blixten
Mosa
Mosa
Klicka på BILD för D kullens Stamtavla

PARNING April  2019! 

Team Golden Stars Balla Hera 
HD/AD UA 
MH , Gk skott 
Fulltandad 
DM free
Höjd : 59 cm 
Vikt : 26 kg
Guldbrindle 


Kibos Eros 
HD/AD UA 

Fulltandad 
Höjd :66 cm 
Vikt: 38 kg 
Ring 2 
Guldbrindle

B.Hera är en explosive följsam tik som , tillsammans med sina syskon , är vänliga hundar som har lätt för att anpassa sig till nya situationer & miljöer - en tik som älskar att leka , kampa & har ett rejält tillkämpande . Hera är inte tränad något i skyddsarbete men besitter ändå ett lugnt & hårt bett gentiskt , vilket vi också kan se i hennes otroliga apporteringsanlag - mycket snabb , målinriktade  gripanden med en fast hantering ! 

Hera tränas av sin matte mot IPO - R , här har Hera visat att hon är en hund som går att lita på i nya & utmanande miljöer & svårigheter , en tik  som aldrig ger upp & har ett otroligt driv i sitt spår & sökarbete .Hera har också något som jag värdesätter högt på hundar med högre temperament - dels en av knapp där hon lätt anpassar sig & går ned i varv då det inte sker aktivieteter sedan har hon i sina drfiter , precis som sina syskon , en hög förmåga att sortera intryck ...

Hera kommer ur en kull på 8 individer  , läs mer om dem under "B kullen"  , där 90 % ( 1 tik kvar som gör till våren ) genomfört mentalbeskrivningen med bravur - glada , hanterbara hundar med mycket stor vilja till att samarbeta , gripa , leka , jaga och kampa . Nyfikna & anpassningsbara med fina avreaktioner & inga skotträdslor . Kullen är strax 100% utvärderad på höfter & armbågar , i skrivandets stund är 7 av 8 hundar klara - alla UA på armbågar & 1 med en C  höft resten UA ( C höften ska röntgas om enligt ortoped ), ett mycket bra resultat ! Blixten , pappa till hera kommer ju ur en 100% UA kull på höfter & armbågar .

K.Eros är en rejäl hane fysiskt , på 38 kg muskler . Han tävlas i Ringsport ( Mondioring )och  för detta arbete krävs goda nerver & en balans i hunden , en stor förmåga att sortera & hantera olika typer av intryck å störningar . Eros är en stabil ,dominant hane med en kraftfullt bett  samt en vilja i att samarbeta  . För att nå resultat i denna typ av grenar så krävs , förrutom , ovannämnda delar mentalt , även starka kroppar & en hållbar fysik . 

Eros har ett fint allvarspaket med resurser & mod att plocka fram  , men tack vare goda nerver så används det inte mer än då situationen kräver & retningarna kommer . Han är socialt stabil & beskrivs som mycket lojal mot sin familj . 

Vi förväntar oss kraftfulla valpar mentalt , lämpade för all form av bruks/sport & tjänst !
Mer info kommer !

 

valparnas stamtavla
valparnas stamtavla
B.Hera 6 veckor
B.Hera 6 veckor
K.Eros
K.Eros
Heras fina MH
Heras fina MH